Az esküvői ajándékozás tabui: Mit nem illik ajándékba adni?

Az esküvői ajándékozásban vannak bizonyos nem íratlan szabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartani, hogy a szándékolt jóindulat ne forduljon kellemetlen helyzetté. Nézzünk néhány példát arra, milyen ajándékokat érdemes elkerülni:

Túlságosan személyes ajándékok: Még ha nagyon is jól ismered a párt, kerüld az olyan személyes ajándékokat, mint a fehérneműk vagy a személyes higiéniával kapcsolatos termékek. Ezek az ajándékok gyakran kellemetlenül hatnak és nem feltétlenül illenek az esküvő formálisabb hangulatához.

Nem kívánt háztartási cikkek: Az esküvői ajándékok hagyományosan olyan háztartási cikkekből állnak, amelyek segítenek a pár közös életének megkezdésében. Azonban kerüld a nagy, drága tárgyak vásárlását, ha a pár nem kérte őket. Nem akarsz nekik egy nagy, drága eszközt adni, amit nem tudnak vagy nem akarnak használni.

Ellentmondásos témájú ajándékok: Kerüld azokat az ajándékokat, amelyek vitatott vagy ellentmondásos témákhoz kapcsolódnak, mint például politika vagy vallás. Az esküvő a szeretet és az egység ünnepe, nem pedig a vita vagy a konfliktus helye.

Kéretlen élő állatok: Habár aranyosnak tűnhet egy kis kutyus vagy cica, de állatot ajándékozni nagyon rossz ötlet. Az állatok tartása nagy felelősség és idő, nem is beszélve a potenciális allergiákról és az állattartásra vonatkozó személyes preferenciákról.

Nem kívánt művészeti darabok vagy díszek: Ami neked tetszik, nem biztos, hogy a pár ízlésének megfelel. A nagyobb művészeti alkotások vagy dísztárgyak vásárlása előtt mindig tartsd szem előtt a pár stílusát és otthonának dekorációját.

Az a legfontosabb, hogy az ajándékod tükrözze a pár számára érzett tiszteletedet és szeretetedet. Ha bizonytalan vagy, mindig bátran kérdezz meg a pártól vagy a szertartás szervezőjétől.

Még szintén kedvelheted...