A szerelmesek számára kötelező: Top 5 esküvői film, amit látnod kell

Az esküvők romantikus, boldog és emlékezetes események, amelyeket sokan szeretnek a filmvásznon is látni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt olyan filmet, amit mindenképpen érdemes megnézni, ha az esküvői hangulatot szeretnéd megélni a nappalid kényelméből:

  1. A szerelem hálójában (Runaway Bride, 1999): Julia Roberts és Richard Gere újra együtt a filmvásznon ebben a romantikus vígjátékban. Roberts egy olyan nőt alakít, aki már többször is ott hagyta vőlegényeit az oltár előtt. Vajon Gere karaktere lesz az, aki végre megtöri a jeget?
  2. A menyasszonyom csodaszép (My Big Fat Greek Wedding, 2002): Egy amerikai görög család lánya szerelmes lesz egy nem görög férfiba. A film a kultúrák közötti különbségeket és a családi hagyományokhoz való ragaszkodást mutatja be, miközben a nézőknek rengeteg nevetést is kínál.
  3. A szingli élet vége (Bridesmaids, 2011): Ez a film egy barátnői társaság készülődését mutatja be egy esküvőre, tele vicces és szívmelengető pillanatokkal. Azonban nem minden a tervek szerint halad, ami még több humorforrást kínál a nézők számára.
  4. Mamma Mia! (2008): Ez a film egy fiatal lányt követ nyomon, aki három férfit hív meg esküvőjére, abban a reményben, hogy kideríti, melyikük az igazi apja. A film tele van ABBA-dalokkal, és garantáltan felvidítja a nézőket.
  5. 27 menyasszonyi ruha (27 Dresses, 2008): Katherine Heigl egy olyan nőt alakít, aki már 27 alkalommal volt koszorúslány, de még soha sem volt a saját esküvőjén. Vajon megtalálja-e végre a saját boldogságát?
  6. Négy esküvő és egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994): Ez a film klasszikus brit humora, valamint Hugh Grant és Andie MacDowell közötti szikrázó kémia miatt vált legendássá. Négy esküvőn keresztül követhetjük végig a szerelmi történetüket.
  7. A szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004): Bár ez nem egy tipikus esküvői film, mégis, a szerelmi történet, amit bemutat, túlmutat a hétköznapi romantikán. Ryan Gosling és Rachel McAdams remek alakításai miatt igazi klasszikussá vált.
  8. A ruha (The Wedding Dress, 2001): Ez a dráma egy varázslatos esküvői ruháról szól, amely különleges élményeket és változásokat hoz viselői életébe. Bár nem tipikus esküvői film, mégis érdekes és szívmelengető.
  9. Micsoda nő! (Pretty Woman, 1990): Julia Roberts és Richard Gere ikonikus párosa ebben a filmklasszikusban találkozik először. A történet egy gazdag üzletember és egy prostituált különleges szerelmi kapcsolatát mutatja be, melynek betetőzéseként csodás esküvő zárja le a filmet.
  10. Családi fotó (The Family Stone, 2005): Ez a film a családi élet különböző aspektusait mutatja be, köztük egy eljegyzést és annak családi komplikációit. Tele van humorral és szívmelengető pillanatokkal.

Minden film más-más szempontból közelíti meg az esküvőket, de mindegyikben közös, hogy garantáltan mosolyt csalnak az arcodra. Adj egy esélyt nekik, és engedd, hogy elvarázsoljanak a romantikus esküvői hangulatukkal.

Még szintén kedvelheted...